Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Share |

Shiatsu

vaihtoehtohoito.jpgSana shiatsu on japanin kieltä ja tarkoittaa sormilla painamista. Alunperin shiatsu on kiinalainen hoitomuoto ja se perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Shiatsu tasapainottaa kehoa ja mieltä, parantaa energiankulkua, verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa. Hoito tehdään lattialla erityisellä shiatsualustalla Futonilla tai muulla luonnonkuituisella alustalla. Hoidettavalla on päällään joustava puuvilla-asu tai jotain muuta luonnonkuitua sisältävä vaate.

QI-ENERGIA JA MERIDIAANIT

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaan elämänenergia, elämänvoima eli chi tai qi on kaikkialla maailmankaikkeudessa olevaa energiaa. Ihmisessä on kehon liikkeelle paneva voima, energia, joka tekee ihmisen eläväksi. Qi:n perusominaisuuksiin kuuluu, että se liikkuu, virtaa koko ajan. Ihmisessä tämä virtaus keskittyy energia kanaviin eli meridiaaneihin ja on helpoiten tavoitettavissa akupunktiopisteissä. Ihminen saa tätä voimaa perinnällisenä syntyessään, ruuasta ja hengityksestä.

Meridiaanit jaetaan energiankulkunsa mukaisesti YIN tai YANG- meridiaaneiksi. YIN ja YANG kuvaavat vastakkaisia voimia, mutta ovat toisiaan täydentäviä. YIN saa voimansa maasta, YANG taivaasta.

Dipl. shiatsuterapeuttimme Esa Luukkanen kuvailee antamaansa hoitoa seuraavasti:

"Tekemäni hoito perustuu Harmonian tie ry:n koulutusohjelmaan. Hoito kuuluu pehmeiden, rauhallisten ja kokonaisvaltaisten shiatsutyylien joukkoon. Avaan aina omat qi-energiani harjoituksin ennen käsittelyä. Kunnioitan aina kunkin elämänkatsomusta hoidettaessa."

"Painalluksia pyritään tekemään uloshengityksen tahdissa. Voimakkuus sovitetaan sen mukaan mitä keho ottaa vastaan. Kipua ei tuoteta. Hoidossa voi käyttää myös akupunktio pisteitä sen suuntaisesti mikä asiakkaalle on tarpeen. Pyrin tuottamaan rauhallisia ja iloisia mielikuvia, sekä vapauttamaan asiakkaan omaa energiaa käyttöön."

Varaa aikasi