Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Alaraajaongelmien ratkaisut

Jalkaterapeutti, Mari Huoman

"Jalkojen virheasennot ovat yleisiä ja niistä kärsii jopa 45- 50 % suomalaisista"

Liikkumiseen tarvitsemme jalkojamme, otamme päivittäin tuhansia askeleita. Kivut, rasitukset ja vammat alaraajoissa rajoittavat normaalia liikkumistamme paikasta toiseen ja siten vaikeuttavat selviytymistä jokapäiväisissä askareissamme. Ongelmat jaloissa heijastuvat edelleen ylempiin kehonosiin ja päinvastoin, esimerkiksi selkäoireisina kuormitamme kipua välttääksemme alaraajoja virheellisesti.

Tapamme liikkua johtuu monista opituista ja perityistä tekijöistä. Työ ja harrastukset, toisaalta sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten käytämme alaraajojamme ja voivat ajan myötä ohjata myös virheasentoihin. Kovat ja tasaiset liikkumisalustat sekä jalkinevalinnat passivoivat jalkaterämme lihaksia, joiden tehtävä on tukea kaaria ja pitää jalka oikeassa asennossa. Virheellinen kuormitus nivelissä voi aiheuttaa nivelpintojen kulumista, tulehdusta ja kipua.

Tavallisimpia jalan virheasennon aikaansaamia ongelmia ovat vaivasenluut, kantakalvon ja achillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella. Alaraajaongelmien selvittäminen ja ratkaisujen etsiminen alkaa tarkalla tutkimuksella. Se koostuu alkuhaastattelusta, jossa selvitetään oireiden alkaminen, esiintyminen ja ne tekijät, jotka vaikuttavat oireisiin. Tämän jälkeen tehdään toiminnalliset testit, joissa havannoidaan niin kävelyä, ryhtiä ja yleistä toiminnallisuutta. Lopuksi mitataan nivelten liikkuvuudet sekä lihasvoimat sekä jalkaterään tehdään biomekaaniset mittaukset.

Näiden tutkimusten perusteella asiantuntijamme määrittelee ongelman syyn ja valitsee siihen sopivimman menetelmän ongelman ratkaisemiseksi. Jokaisesta asiakkaasta luodaan asiakaskortistoon tiedosto, johon tallennetaan anamneesi, tutkimustulokset, kuvat ja ratkaisut ongelmiin. Digitaalisella 3D skannerilla kuvataan jalat millimetrin tarkkuudella ja tiedostot tallennetaan sähköisesti. Tallennettu tiedosto mahdollistaa tulevien skannausten vertailun aikaisempiin ja näin hoidon seuranta varmentuu ja helpottuu.

Varaa aikasi